Zweethut

Hut van het stenenvolk

De hut van het stenenvolk is een lage koepelvormige hut van wilgentwijgen waar in het midden, in de aarde, een put is uitgegraven.
Roodgloeiende stenen worden vanuit een ceremonieel vuur de hut ingedragen en in de put gelegd. Terwijl de mensen vanuit hun hart bidden en zingen, wordt er water over de stenen gegoten.

Deze reinigingsceremonie, is een ceremonie die door mensen van deze aarde al duizenden jaren gebruikt wordt voor heling, spirituele groei en reiniging.
Net zoals de hitte van de zon en de vochtigheid van de aarde samen de wolken en de regen vormen om alles wat leeft te voeden, zo worden in de hut de hitte van de stenen en water bij elkaar gebracht om ons van binnen te voeden en te reinigen.

Door de hitte van het vuur, dat getransformeerd wordt in de stoom van de hut, voorkomt de ceremonie veel voorkomende ziektes.
Reinigt alle organen van het lichaam: het bloed, het hart, de longen, de lever, de pancreas, de galblaas en alle andere.

De hut van het stenenvolk bevordert de genezing van de geest en de ziel en onderwijst ons in wat we vergeten zijn over spiritualiteit.