Psychometrie

Vele belangstellenden in het paranormale lopen eerst tegen benamingen aan die ze niet thuis kunnen brengen of waarvan ze de reikwijdte niet kennen of begrijpen. Zo is dat ook met de benaming psychometrie.

Psychometrie is een ingeburgerde benaming voor psychoscopie. De beoefenaars noemen we psychometristen of psychoscopisten. Om verder alle onduidelijkheden te voorkomen zal ik het hebben over psychometrie en psychometrist(en).

De beoefening van psychometrie is in zijn horizontale vorm te leren, net als handlezen, kaartleggen, tenen lezen, enz. Wij hebben het hier over de eigen ontwikkeling van de intuïtie en het uiting geven aan de vrijkomende emotie.

Veel helderzienden doen ook aan psychometrie, maar nu is de psychometrievorm de inductor of zo u wilt het kanaal naar een andere dimensie (verticale vorm). Wij bedoelen dan dat wij door de inductor verbinding leggen met onze begeleiders aan Gene Zijde of direct met de intelligentie die bij de inductor “hoort”. De helderziende, de paragnost, het medium, gebruikt het contact met de inductor dan als opstap. Het waarom en de juistheid daarvan kunt u lezen bij het onderwerp Mediumschap.

Of men nu wel de paranormale gave heeft of niet, de beoefenaar wordt zonder uitzondering een psychometrist genoemd.

Maar…. Wat is dat dan: psychometrie!
Psychometrie is de vaardigheid om (helderziende) waarneming te doen door het bekijken, vasthouden en betasten van voorwerpen. De helderziende kan daarbij terugkijken maar deels ook vooruit kijken. Voorwerpen die we voor dit doel gebruiken zijn heel divers en geven dan soms ook de psychometrievorm of techniek weer.

Bijvoorbeeld:
Foto
Dit kunnen foto’s zijn van zowel levenden als overledenen en dan maakt het ook niet uit of het foto’s van personen of dieren zijn. Het is zelfs mogelijk om informatie te krijgen via de foto van een huis of via de foto die een bepaalde situatie weergeeft.
Voorwerp
Te denken valt aan voorwerpen in de zin van : een ring, halsketting, sleutels, beeldje, oorbel, een bijzondere steen, enz.
Bloemen
Bij bloemen kunnen we putten uit het totale aanbod van de flora. Het is wel zo, dat de bloemen iets zeggen over de situatie waar ze weggehaald zijn. M.a.w wanneer u een snijbloem aanbiedt, moet u die wel tenminste 3 dagen in uw kamer hebben gehad. Het is wat anders als de bloem uit uw eigen tuin komt. Dan hoort die reeds bij u.