Kinesiologie

Touch for Health is ontstaan door het pionierswerk van John Goodheart en, daarna, het werk van John F. Thie. Zijn boek "Toets van de gezondheid" geldt als het basisboek voor Touch for Health.
Touch for Health is ontwikkeld als een lekensysteem waarbij het de bedoeling is dat iedereen in staat is zijn medemens weer in balans te brengen. Met een cursus Touch for Health kan iedereen de basisprincipes hiervan leren.

Bij Touch for Health wordt een 14-tal spieren getest (soms meer), waarbij elke spier staat voor de werking van een bepaald gebied en orgaan in het lichaam. Als de spier zwak test, dan kan deze versterkt worden d.m.v. het stimuleren van een meridiaan en/of  het masseren van drukpunten. Hierbij worden dezelfde punten en meridianen gebruikt als bij acupressuur en acupunctuur.

Doordat spieren/meridianen gecorrigeerd en gestimuleerd worden, komt het systeem van lichaam en geest weer in balans. Deze methode is bedoeld als preventieve werking: doordat lichaam en geest in balans zijn, kun je stress beter aan.

Kinesiologie heeft een holistische benadering: het ziet de mens als een geheel van een structureel, chemisch en psychisch/spiritueel wezen.