Je Innerlijke Kind Helen

We hebben allemaal een kind in onszelf. Vanuit dit kind lachen we, wenen we, genieten we, zijn we kwaad of angstig. Het is de bron van onze creativiteit en van onze levensenergie.

Vaak draagt ons innerlijk kind nog verwondingen en beperkende overtuigingen mee van vroeger die ons beletten om ten volle te leven, zoals b.v. “ik ben niet goed genoeg” of “de anderen weten het eigenlijk beter”.

Soms hebben we geleerd om ons af te sluiten van ons innerlijk kind, zodat we de confrontatie met deze verwondingen niet moeten aangaan.
Echter, verschillende situaties die zich voordoen in het nu zoals depressie, moeilijk grenzen kunnen stellen, relatieproblemen, ontevredenheid met de werksituatie,... nodigen ons toch uit om te gaan kijken naar de onderliggende patronen.

Deze hebben vaak verband met oude beperkende overtuigingen en oude kwetsuren, die nog opgeslagen zijn in ons innerlijk kind.

Om de beperkende kinderbeelden te kunnen loslaten is inzicht vaak onvoldoende. Meestal is het ook nodig de oude emoties die eraan verbonden zijn te uiten en los te laten.

Via o.a. ademwerk (rebirthing) en bonding kan je in contact komen met deze emoties en ze naar buiten brengen.