Yoga

Fontein der jeugd zijn vijf oude Tibetaanse oefeningen om jong, gezond en vitaal te blijven.
Ze werken in op de zeven chakra’s of draaiende krachtvelden.
Elk van de zeven draaikolken houdt verband met een van de zeven endocriene klieren en werkt stimulerend op de hormoonproductie van de klier.
Het zijn deze hormonen die alle lichaamsfuncties, inclusief het verouderingsproces, reguleren.
In een gezond lichaam draaien de energiecentra met een grote snelheid rond, waardoor etherische levensenergie, ook wel prana genoemd, in bovenwaartse richting door het endocriene stelsel kan stromen.
Maar als één of méér van deze energiecentra beginnen te vertragen wordt het stromen van de vitale levensenergie gehinderd en dat is nu gewoon een andere naam voor veroudering en een slechte gezondheid.
De wervelende energiecentra strekken zich bij gezonde mensen tot buiten het lichaam uit, maar bij zwakke en zieke mensen komen ze nauwelijks tot aan de huid.
De snelste manier om je jeugd, gezondheid en vitaliteit terug te krijgen is ervoor te zorgen dat de energiecentra weer normaal kan gaan draaien.Dat kan met deze vijf eenvoudige oefeningen bereikt worden.

De oefeningen zijn ieder op zich al nuttig, maar voor de allerbeste resultaten zijn ze alle vijf nodig. In feite zijn het helemaal geen oefeningen. De Lama’s noemen ze “ riten” en ze worden langzaam opgebouwd tot eenentwintig keer per rite.