Sjamanisme

Het Sjamanisme geeft de mogelijkheid ook aan je spirituele ontwikkeling te werken.Door gebruik te maken van het Medicijnwiel op de traditionele manier zoals het door de eeuwen heen goed gebruik was.

Nu is er in duizenden jaren bij de Susquehannocks niets aan de rituelen in de zweethut veranderd.

Op deze manier worden ook de kwaliteit en de mogelijke resultaten gegarandeerd bezien vanuit de spirituele Susquehannock visie.

In tegenstelling tot de meeste hutten wordt er wel veel geluid en lawaai geproduceerd, dit deels om te relaxen en anderzijds om energie vrij te maken zodat er heling en kennis kan worden doorgegeven.

De teaching ondersteunen de rituelen in de hut, en sporen aan tot onderzoek waardoor de noodzakelijke kennis wordt verworven.

De hutten zijn door de eeuwen heen gemengd geweest, waardoor er gelijkwaardigheid voor man en vrouw in energie ontstaat.Beide vormen van energie zijn nodig voor alle deelnemers.De deelnemers zelf bepalen door hun aanwezigheid de mate van kennis die wordt doorgegeven. Natuurlijk moet ook de omgeving aansporen tot rust en positief vermaak. Traditioneel wordt er op een weekend met overblijf in de avonduren muziek gemaakt en gedanst