Eigen drum maken

De sjamaanse drum of trom is een zeer krachtig instrument dat gebruikt wordt bij rituelen en sjamaans healing werk. De trom, ook het paard van de sjamaan genoemd, dient om in de geest te reizen naar andere bewustzijnsgebieden.
De bouw van een drum is geen louter technische aangelegenheid. Daarom voeren we samen enkele rituelen uit om het werk te ondersteunen. Zo gaan we op zoek naar de totemdieren van onze drum.

We werken samen, dat wil zeggen: je maak de drum wel zelf maar krijgt alle hulp zoals bijvoorbeeld bij het uitkiezen van de materialen, het aanspannen van de huid op de ring, enz.
Het is voor deze workshop niet nodig dat je een sjamaanse opleiding volgde. In de prijs is al het materiaal(huid, ring en riemen enz.) inbegrepen, je hoeft dus niets mee te brengen.

Nieuw is dat je ook de keuze kunt maken tussen vier verschillende soorten drums, de eenzijdig bespannen drum 40cm of 50cm, de dubbel bespannen rum 40cm, en de oceaan drum die dubbel bespannen wordt en enkel gebruikt wordt voor de meditatieve oefeningen.